De ukjente brikkelekene!

For nordmenn flest har det kun vært en brikkeleke. Denne brikkelekens markedsposisjon har vært så dominerende at vi her til lands jevn over ikke engang sier brikkeleker men heller bruker produktnavnet, nemlig Lego. Og hvorfor ikke? Lego har under hele min, og sikkert også din oppvekts produsert det klart beste leketøyet på markedet. Et produkt som appelerer til liten og stor, enten du er rifferfantast eller vil utforske verdensrommet. Hvorfor skal man så ty til konkurenter av uklart opphav og snuskete renome?

Selv kom jeg over "klone"merkene da jeg søkte etter Lego på Ebay, og i begynnelsen avfeide jeg dem glatt. Hvorfor skulle jeg kjøpe et produkt som tydeligvis stjal designer fra mitt favorittleketøy? Uheldigvis for både lommeboken og oppbevaringsplassen ble jeg nysgjerrig og begynte å undersøke disse nye og annerledes settene. Det hadde jo vært tøft med noen soldater, tanks, slagskip, jagerfly osv. som en utvidelse av Lego City samlingen min, og prisene var jo ofte svært overkommelige samenliknet med de alt for dyre franchisesettene til Lego. Et par bestillinger og en snau måneds ventetid og jeg var frelst! Klonebrikker kan for den som tar sjansen by på uendelig mye morro!

lørdag 8. juni 2013

Oxford

Oxford


Jeg har ikke testet Oxford selv da prisene på både sett og shipping på nett er ganske høye, men de står høyt oppe på listen over merker jeg har lyst på! Oxford omtales på nettet som Sør-Koreansk Lego. Kvaliteten på brikkene skal visstnok være utmerket og temaene de produserer er spennende. Foruten de klassiske tog, city, transport og riddersettene vi kjenner her i Norge, produserer Oxford også brikker og minifigurer inspirert av Koreansk og Øst-Asiatisk historie, mytologi, samt den mest populære serien blant vestlige samlere, moderne militærkjøretøyer og soldater.

Brikkene er på alle måter kompatible med de ledende merkene, og Oxford har i tillegg designet sine egne som man ofte finner igjen i de fleste Kinesiske merkene. Minifigurene har kompatible hoder, hodeplagg og håndholdt utstyr men kroppen er satt sammen på en litt annen måte. Hvor en Legominifigurs overkropp «hviler» på ben/hoftebiten. Stikker Oxfordminifigurens ben opp i selve overkroppen. Føttene har også en rundere og tydeligere definert form enn hos minifigurene fra andre merker. Ut i fra bilder jeg har sett er våpnene uheldigvis grovt overdimensjonerte men dette finnes da virkelig måter å korrigere. Jeg kan ikke uttale meg om hvor godt fargene passer andre produsenters.

Oxford er et av de få selskapene som står såpass på egne ben at de har sin egen nettside:
http://www.oxfordtoy.co.kr/eng/index/index.asp

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar